۱۳۹۴ شهریور ۲, دوشنبه

ایران رتبه پنجم خشکسالی درجهان

#ایران #رتبه #جهان #خشکسالی #پنجم


ایران رتبه پنجم خشکسالی درجهان


در ادامه روند بحران روبه رشد خشکسالی و تخریب محیط زیست در ایران  رسانه های حکومت ایران  از عمق این بحران خبر داده اند.
بحران محیط زیست که با خود خشکسالی را اکنون به همراه آورده است به حدی است که براساس مطالعات اولیه انجام شده و نیز طرح تهیه «اطلس آلاینده های خاک در ۱۱ استان کشور» بیش از صدها نقطه آلوده در خاک های کشور وجود داشته که به آلاینده های مختلف از جمله فلزات سنگین، آلاینده های نفتی، سموم و ... آلوده می باشند. امری که نه تنها محیط زیست بلکه سلامت مردم را به شدت تهدید می کند...
«در حال حاضر، میزان فرسایش خاک در ایران، حدود ۱۶.۷ تن در هکتار است که با شاخص جهانی پنج تا شش تن در هکتار، فاصله بسیار زیادی دارد تا ایران جزو یکی از هفت کشور آسیایی باشد که بیشترین میزان هدررفت خاک را دارد. سالانه ۲ میلیارد متر مکعب فرسایش خاک در ایران رخ می دهد. این رقم ۷.۶ درصد فرسایش کل خاک در جهان را شمال ایران سالانه ۱۵ تا ۲۵ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد. در حالی که متوسط جهانی ۲.۵ تن در هکتار است. به همین دلیل در ایران توسعه بیابان در شمار ۵ کشور نخست جهان قرار دارد. همچنین روزانه ۴۰ هکتار اراضی جنگلی تخریب و به بیابان تبدیل می شود. در نتیجه، فرسایش خاک در ایران سالانه به ۱۶.۵ تن در هکتار می رسد».

«در چند سال اخیر جنبه های تغییر کیفی و آلوده شدن منابع خاک بسیار افزایش یافته است. استفاده وسیع از کودها و آفت کش ها از یکسو و رهاسازی گسترده پساب فاضلاب های شهری که خود به شدت به انواع مواد شیمیایی مضر از جمله مواد شوینده ها و املاح مربوط به فلزات سنگین آغشته هستند و همچنین فعالیت های بسیار گسترده صنعتی و کشاورزی که با تولید پسماند و پساب های حاوی مواد نفتی و هیدروکربنی فلزات سنگین و انواع آلاینده ها همراه است زمنیه های تهدید منابع خاک را گسترده تر کرده است که در نتیجه این مواد آثار نامطلوب و سمی بر محیط زیست و حیات جانوری و گیاهی استفاده کننده از محیط برجا می گذارد».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر