۱۳۹۴ شهریور ۵, پنجشنبه

ایجاد اشتغال در ایران نیازمند صدها هزار میلیارد تومان است





#ایران #اشتغال #صدها #هزار #میلیارد #تومان

ایجاد اشتغال در ایران نیازمند
 صدها هزار میلیارد تومان است
آیا حکومت ایران حاضر به پرداخت چنین هزینه ای برای جوانان خواهد شد؟!


شمار شاغلان در ایران باید تا ۹ میلیون نفر افزایش پیدا کند و لازمه این افزایش صدها هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است و بیرون آمدن از چنبره فساد اقتصادی است. تعداد شاغلان کشور ۲۲ میلیون نفر است که باید به ۳۱ میلیون برسد و تازه بخش بزرگی از انبوه جوانانی که از در دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند، جایی در بازار کار ندارند. «در سال‌های اخیر بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نیروی تحصیل کرده که تناسبی هم با شغل‌های موجود بازار کار ندارند، وارد این حوزه شده‌اند برای حل معضل اشتغال راهی بسیار طولانی، پیچیده و "پُرمخاطره" پیش روست. "کسری تجمعی رشد ۵۶ درصدی و رشد منفی در سال‌های ۹۰" حل معضل بیکاری مستلزم فائق آمدن بر مشکلات بسیار است، بحران بیکاری ایران نیازمند نرخ تولید ناخالص ۸ درصد است. « به ازای هر یک درصد رشد تولید ناخالص داخلی ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شده است که ما برای هر یک درصد رشد به حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که نیازمند رشد حداقل ۲۰ درصدی در سرمایه گذاری می باشد.
«اطلاعات نشان می‌دهد كه از اواخر سال ۸۶، رشد اقتصادی از نفس افتاد، در سال ۸۷ تقريبا برای نخستين بار بعد از ۱۱ سال و حتی بعد از جنگ ، رشد اقتصادی ايران تقريبا صفر شداین "از نفس افتادن" در حالی بود که در دو ساله آخر دولت احمدی‌نژاد ایران به بالاترین درآمدهای ارزی خود دست یافت. در سال ۹۰ که درآمد ایران از صادرات نفت "حدود ۱۲۰ میلیارد دلار بود، رشد اقتصادی ايران تنها به ۴ درصد می‌رسد«يعنی ما در دولت خاتمی در سال ۸۱، ‌اگر به ازای هر يك‌درصد رشد اقتصادی ناچار بوديم ۲/۵ میلیارد دلار كالا و خدمات وارد كنيم، اين عدد تا سال ۹۰، به ازای هر يك‌درصد رشد اقتصادی نياز به ۲۵ میلیارد دلار واردات كالا و خدمات داشتيم، يعنی چيزی حدود ۱۰ برابر
انتظارات اقتصادی مردم

تحریم‌ها تنها اوضاع اقتصادی وخیم ایران را بدتر کرده است، ولی عامل اصلی در این وخامت سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی و فساد بسیار گسترده است؛ فسادی که به گفته بسیاری اقتصاددانان در ايران سيستماتيك شده است. مشکل فساد اقتصادی ایران نه تنها در تاریخ این کشور بی‌سابقه است، بلکه "در تمام خاورميانه بی‌همتاست".در چنین شرایطی است که مردم چشم به برداشته شدن تحریم‌ها دوخته‌اند تا کسب‌و کار راه بیافتد، سرمایه‌های خارجی به ایران سرازیر شوند، شرکت‌های بزرگ و کوچک خصوصی دوباره نفسی بکشند و در نهایت افراد بیشتری جذب بازار کار شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر